Maar isolatie doet meer dan dat. Soorten kelderisolatie · Glasvezel · Schuimplaat in uw kelderisolatie helpt u de temperatuur in uw kelder te regelen, dus het is niet zo koud. Het kan ook helpen bij het verminderen van vochtproblemen. Minder vocht betekent minder risico op schimmelproblemen en de bijbehorende gezondheidsrisico's.
Wanneer u kelderisolatie aan de muren toevoegt, beschermt u uw woonruimtes tegen de kou van de ondergrond net buiten de fundering. Op deze manier werken uw verwarmingssystemen efficiënter, waardoor u het energieverbruik kunt verminderen. Houd uw kelder zorgvuldig in overweging wanneer u besluit of u wilt isoleren. Hoewel isolatie kan besparen op verwarmingskosten, zijn er extra kosten waarmee rekening moet worden gehouden.
Als uw kelder gevoelig is voor vocht of overstromingen, kunt u het risico lopen het isolatiemateriaal dat u kiest te verpesten. Vocht in een kelder kan in sommige gevallen worden verholpen met de toepassing van een eenvoudig vochtbarrièreproduct dat is ontworpen voor kelders, maar andere gevallen kunnen professionele diensten vereisen, waarvan de kosten opwegen tegen de voordelen van isolatie. Hardschuimplaten zijn het beste voor doe-het-zelvers die kelders isoleren voordat ze de muren omlijsten. Hardschuim werkt ook goed als de betonnen of blokwanden glad en vlak zijn.
Isolatie van hardschuim is gemakkelijk te gebruiken. Naast scoren kan het worden gesneden door een gewone houtzaag. Van voorbereiding tot installatie, hier is een uitsplitsing van kelderisolatie. De belangrijkste zorg die u moet aanpakken voordat u uw kelder isoleert, is vocht.
Om ervoor te zorgen dat er geen vocht door de muren sijpelt, voert u een eenvoudige test uit met plastic folie en ducttape. Plak een klein stukje plastic folie op een kale betonnen muur met een ondoordringbare ducttape rand en wacht 48 uur. Controleer, nadat voldoende tijd is verstreken, de binnen- en buitenkant van de plastic plaat op condensatie, dit zal bepalen of er water doorheen sijpelt. Zorg er bovendien voor dat de trekstangen die in het beton zijn ingebed (ooit gebruikt om de vorm van de fundering van het huis vast te houden terwijl deze werd gegoten) voldoende zijn afgedicht.
Gebruik hiervoor een metselhamer en een middenpons om op de trekstangen onder het oppervlak van de funderingsmuur te tikken. Meng vervolgens een partij hydraulisch cement om de gaten in de trekstang te vullen. Dit type cement hardt snel uit, dus werk er in kleine hoeveelheden mee. Als het op de juiste manier wordt gemengd, moet het cement een pindaboterachtige consistentie bereiken.
Voordat u het hydraulische cement aanbrengt, spuit u de gaten van de trekstang af met water, dit voorkomt dat de betonnen muren vocht uit het nieuwe cement leechten. Duw het cement in de verzonken trekstanggaten met behulp van een margetroffel. Om de gipsplaat af te werken, is er enige discussie over het gebruik van papier of versus mesh-tape om de naden in de panelen te verbergen. Het voordeel van gaasband is dat deze met kleefrug wordt geleverd en geen eerste laag voegverbinding nodig heeft voordat het wordt aangebracht.
Papiertape daarentegen vereist een laag voegverbinding voordat deze wordt gladgemaakt met een andere laag van de verbinding. Hoewel er geen harde en snelle professionele voorkeur is onder aannemers, is papiertape in sommige omstandigheden een superieure keuze. Papiertape zorgt voor een gemakkelijker te bereiken naadloze afwerking langs hoeken en is beter geschikt voor grootschalige toepassingen. Op een project kleiner dan 1.000 vierkante voet is vezelgaas gemakkelijker en sneller te gebruiken.
Ontvang het laatste This Old House-nieuws, vertrouwde tips, trucs en doe-het-zelf smarts projecten van onze experts - rechtstreeks in je inbox. Plafondisolatie in de kelder biedt u een warmtewinst- en warmteverliesbarrière. Het kan uw huis energiezuiniger maken als het goed wordt gedaan, waardoor het warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Het isolatieproces kan echter kostbaar zijn en kan tot andere uitdagingen leiden.
Als de funderingswanden geïsoleerd zijn van het interieur, moet de lucht- en dampbarrière continu zijn voor de muur- en kopruimte. Het is meestal ook gemakkelijker om de muren te isoleren dan het plafond erboven, vooral in krappe kruipruimtes of waar de afstand tussen de balken ongelijk is. Het isoleren van uw keldermuur beperkt het warmteverlies naar buiten via uw kelder, terwijl plafondisolatie warmteverlies van de woonruimtes boven naar uw kelder voorkomt. Als een betonnen veranda tegen een keldermuur, een verharde oprit of een andere obstructie wordt gestoten, moet de isolatie naar binnen schakelen rond deze obstakels.
Er zijn veel verschillende opties als het gaat om het selecteren van een materiaal dat dient als isolatie voor uw kelder. Als u uw koude kelder isoleert, controleer dan de wintertemperatuur zodat u aanpassingen kunt aanbrengen om bevriezing te voorkomen. U moet ook geld uitgeven aan het isoleren van uw leidingen en leidingen in de kelder, de boiler inpakken, enz. Wanneer u begint met het afwegen van de beslissing over kelderisolatie, is het eerste dat in u opkomt of u begint met het plafond of de muur.
Raadpleeg in plaats daarvan uw bouwautoriteiten en een ervaren algemene aannemer over de mogelijkheid om de vloerbalkruimte te behandelen als een blootgestelde en geïsoleerde vloer. Voordat u begint met een isolatieproject voor keldervloeren, is het cruciaal om te bepalen of vocht een probleem is. Als uit uw analyse blijkt dat het isoleren van uw kelderplafond geen goede prijs-kwaliteitverhouding biedt, kunt u andere alternatieven overwegen. Het plafondisolatieproces is echter niet zo eenvoudig als isolerende wanden vanwege obstakels zoals balken, draden en leidingen.
Het dichtst bij voorverpakte spuitschuimisolatie komt het dichtst bij producten DAP's Maxfill Maximum Expanding Sealant. Zonder voldoende isolatie zal de koude en vochtige lucht uit de kelder uw verwarming in de winter tegengaan, terwijl de warme en vochtige lucht in de zomer uw koeling tegengaat. Dit vermindert het graafwerk dat nodig is, terwijl het nog steeds een aanzienlijke thermische bescherming biedt, en kan worden gekoppeld aan verdere isolatie van het interieur. .