Is het beter om keldermuren of plafond te isoleren?

In de meeste gevallen moet een kelder met isolatie op de buitenmuren worden beschouwd als een geconditioneerde ruimte. Zelfs in een huis met een ongeconditioneerde kelder is de kelder meer verbonden met andere woonruimtes dan met de buitenkant, waardoor keldermuurisolatie de voorkeur heeft boven plafondisolatie. Ja, in de meeste gevallen is het isoleren van uw kelder een goed idee, omdat het onderweg dividenden zal opleveren. Muurisolatie helpt niet alleen om uw huis warmer te houden, maar het kan ook helpen om de ruimte geluiddicht te maken.

Veel huiseigenaren kiezen ervoor om „hun kelder af te werken op het moment van isolatie, waardoor deze efficiënter, esthetisch aantrekkelijker en functioneler wordt in één keer. Geluidsreductie is een belangrijke reden waarom veel huiseigenaren ervoor kiezen om kelderplafonds te isoleren. Met de juiste isolatie kunt u de hoeveelheid geluid die wordt uitgezonden vanuit de kamers erboven naar de kelder aanzienlijk verminderen. Dit kan met name nuttig zijn als u uw kelder gebruikt als thuiskantoor, thuisbioscoop of andere doeleinden waarvoor u mogelijk een rustige ruimte nodig heeft.

Omgekeerd kan dit ook de hoeveelheid geluid die uit de kelder naar de kamers op de bovenverdieping komt, verminderen. Geconfronteerde isolatie wordt eigenlijk aanbevolen op kelderplafonds en plafonds in het algemeen. De bekleding of het oppervlak van de isolatie voorkomt dat deze eruit valt en in de kelderlucht druppelt. Dit is vooral voordelig als de isolatie is gemaakt van glasvezel, wat schadelijk kan zijn als het wordt ingenomen.

Bij het installeren van gevelisolatie op een kelderplafond moet de isolatiebedekking naar de kelderverdieping gericht zijn om te voorkomen dat vuil van de isolatie eruit valt. Isolatie helpt je bij het regelen van de temperatuur in je kelder, dus het is niet zo koud. Maar isolatie doet meer dan dat. Het kan ook helpen bij het verminderen van vochtproblemen.

Minder vocht betekent minder risico op schimmelproblemen en de bijbehorende gezondheidsrisico's. Het is niet nodig om het kelderplafond in uw situatie te isoleren. Focus op het goed isoleren van de vloer en muren (vooral goed bij de velgbalk). De huidige warmte-efficiëntie van uw huis zal ook bepalen of u meer geld moet uitgeven aan het verhogen van de R-waarde van uw kelderplafond en of dat een goede investering is.

Als uit uw analyse blijkt dat het isoleren van uw kelderplafond geen goede prijs-kwaliteitverhouding biedt, kunt u andere alternatieven overwegen. Hoewel het isoleren van een afgewerkt kelderplafond niet de ideale plek is om tijd, moeite en geld te investeren in naam van energie-efficiëntie, zijn er enkele situaties waarin het isoleren van de kelder zinvol is. Als u vragen heeft over hoe het isoleren van uw huis de HVAC-efficiëntie en lagere energiekosten kan verbeteren, bel dan uw lokale Aire Serv pro op (85 679-0011) of vraag online een schatting aan. Als u echter besluit om uw plafond te isoleren, zorg er dan voor dat eventuele blootgestelde leidingen ook geïsoleerd zijn.

van schuimplaatisolatie omdat het beton onder de vloer de vloer boven onaangenaam koud en gevoelig voor beschadiging kan maken. Als je kelder klaar is, heb je meestal geen dampscherm nodig omdat de isolatie alleen vocht in de kelder opvangt. Het antwoord op deze vraag zou zijn dat het van een paar dingen afhangt, waaronder of je kelder al dan niet muurisolatie heeft. Met de funderingswanden goed geïsoleerd en de HVAC-systemen veel efficiënter werken, zal het comfort in huis ook verbeteren.

Voor zeer natte kelders die gevoelig zijn voor overstromingen en hoge vochtproblemen, is het misschien het beste om de keldermuren niet te isoleren. Bescherm de isolatie tegen zonlicht en fysieke schade met een bekleding aangebracht vanaf de bovenkant van de isolatie tot een punt van ongeveer 300 mm (12 inch). Het toevoegen van voldoende isolatie aan uw kelderplafond om het niveau van energie-efficiëntie te bieden waarnaar u op zoek bent, kan een verdubbeling van het isolatiemateriaal vereisen. Muren kunnen extern worden geïsoleerd om de interne vochtproblemen die zich kunnen ontwikkelen in vochtige kruipruimtes te verminderen en om de grond onder de fundering warm te houden.

Polyurethaanschuimen met gemiddelde en hoge dichtheid worden soms gebruikt in kelders en kruipruimtes die beton, betonblokken, bakstenen of puinmuren hebben gestort en niet bedoeld zijn als leefruimte. Als alternatief kan isolatie op zijn plaats worden gehouden met speciale houten of metalen bevestigingsstrips die passen in groeven of inkepingen die in de fabriek in de isolatiepanelen zijn gesneden. .

Leave Message

All fileds with * are required