Hardschuimplaten zijn het beste voor doe-het-zelvers die kelders isoleren voordat ze de muren omlijsten. Hardschuim werkt ook goed als de betonnen of blokwanden glad en vlak zijn. Isolatie van hardschuim is gemakkelijk te gebruiken. Naast scoren kan het worden gesneden door een gewone houtzaag.
De meest gebruikte isolatiematerialen in de kelder zijn onder meer spuitschuim, glasvezel en schuimplaat. Spuitschuim is waarschijnlijk het best mogelijke isolatiemateriaal voor kelders en vochtige ruimtes. Spuitschuim met gesloten cellen is perfect voor het vergrendelen van de waterdamp die inherent van uw vochtige keldermuren naar uw afgewerkte kelderkamers wil migreren. Spuitschuim biedt verschillende voordelen, waaronder extra structurele stabiliteit, geweldige dampremmende laag, bedekt gemakkelijk leidingen, draden en andere hulpprogramma's en het biedt uitzonderlijke R-waarden.
De problemen met spuitschuim zijn het aanzienlijke prijskaartje (hoewel dit met de tijd beter zal worden) en het is een zeer rommelige taak. Als u zich echter de kosten en rotzooi kunt veroorloven, dan is dit het ultieme isolatieproduct. Isolatie van minerale wol is een veelgebruikt alternatief voor glasvezel. Het heeft een hogere R-waarde dan glasvezel en is vaak gemaakt van 30% recyclebare materialen.
Het is ook vochtbestendig en kan de verspreiding van branden in huis vertragen, dus het is ideaal voor keldermuren en plafonds. Het is echter meestal duurder dan glasvezel. De beste isolatie van schuimplaten om te gebruiken voor kelders is de polyisocyanuraatschuimplaat. In het bijzonder wilt u een polyisocyanuraatschuimplaat selecteren met een gecoat glasoppervlak (CGF).
Een andere veel voorkomende isolatie is hardschuimplaat. Deze schuimisolatiepanelen zijn gemaakt van polystyreen, polyisocyanuraat (polyiso) en polyurethaan. Hardschuimplaat zorgt voor een betere isolatie dan glasvezel, houdt waterdamp in gasvormige toestand en vermindert condensatie op uw muren. Schuimplaat is echter duurder dan glasvezelisolatie.
Vanzelfsprekend is batt-isolatie de traditionele oplossing als het gaat om het isoleren van kelderplafonds. Het kan zelfs worden verplicht door uw lokale bouwcode, maar het is verre van uw enige optie. Geblazen isolatie of expanderende schuimsprays zijn perfect voor het isoleren van uw plafond zonder de bestaande gipsplaat te verwijderen. Overweeg de voordelen van spuitschuim in uw kelder.
Spuitschuim met gesloten cellen is de beste manier om betonnen kelderwanden te isoleren. Dit komt omdat het een hogere R-waarde kan bereiken, samen met een uitstekende vochtbestendigheid, met minder dikte vereist. Het kan alle openingen en ruimtes grondig opvullen, waardoor u de beste bescherming krijgt tegen vocht en luchtinfiltratie. Het is een duurdere optie, maar u bespaart geld op energierekeningen, om nog maar te zwijgen van de kosten van het uitvoeren van schadebeheersing nadat schimmel en meeldauw al ernstige problemen zijn.
De meeste referenties zeggen dat u bij deze methode GEEN dampremmende laag over de glasvezelisolatie moet gebruiken. Het werkt prima als een „vochtbestendigheid”, maar het zal een waterlek niet stoppen, en het zal de noodzaak om te isoleren niet stoppen, zoals ik heb beschreven. Ze stellen voor om het vergelijkbaar te installeren met uw hybride aanpak, met 1,5 ″ ComfortBoard-isolatie achter een framewand gevuld met batts. Langs de muur met de buis, Idealiter zou je die muur verwijderen en temp de buis ondersteunen, het beton isoleren, een nieuwe muur omlijsten en de buis aan de tapwand bevestigen.
Glasvezelbatts kosten bijvoorbeeld minder dan andere soorten isolatie, maar zijn niet de beste keuze voor het isoleren van een kelder (zie hieronder). Als u uiteindelijk isolatie met papier gebruikt, kunt u het papier langs de randen afpellen en aan de balken nieten. Laten we met dat in gedachten eens kijken waarom u mogelijk uw kelderplafond moet isoleren en hoe dat van invloed kan zijn op de producten die u kiest. U hebt alleen extra isolatie nodig als u een bepaalde R-waarde moet bereiken voor energiecode-vereisten.
Schuimplaatisolatie is een stijf isolatiepaneel dat kan worden gebruikt om elk deel van uw huis van boven naar beneden te isoleren. Schuimplaatisolatie wordt geleverd in stijve platen gemaakt van polystyreen of polyisocyanuraat, en u kunt het gebruiken in zowel kelderplafonds als muren. Dus voor mij is de beste toepassing aan de binnenkant, waardoor dampproblemen worden opgelost en isolatie dichter bij de afwerkingsoppervlakken wordt gebracht. Meet de hoogte van de muur en gebruik een mes om isolatiematten te snijden zodat ze goed tussen de boven- en onderplaten passen - de horizontale delen waaraan noppen zijn bevestigd.
Als u isolatie tussen de furringstrips plaatst en vervolgens gipsplaat op de furringstrips schroeft, zijn de strips nog steeds koud. Ik was me er ook niet van bewust dat polyiso met folie een probleem zou zijn voor binnenkeldermuren, omdat het een gesloten cel is, dan gaf een van uw reacties aan dat de folie zou verslechteren met de isolatie die water absorbeert. .