Ja, het isoleren van uw kelder helpt uw huis warmer te houden in de winter en koeler in de zomer. Kelders zijn gevoelig voor vocht als het buiten regent of koud is, wat scheuren en blaren kan veroorzaken. Isolatie kan helpen bij de warmteoverdracht en voorkomt dat vocht door de muren dringt. Ja, het isoleren van de onafgewerkte kelder zou het koeleffect in de zomer beperken en uw kosten van airconditioning verhogen.
Aan de andere kant koelt de ongeïsoleerde kelder uw huis in de winter. De vraag is, welke zou goedkoper zijn als je je huis zowel in de zomer als in de winter comfortabel wilt houden?. Het toevoegen van kelderisolatie kan uw verwarmingsefficiëntie verbeteren en helpen de kamers op of boven een comfortabelere temperatuur te houden. De echte keuze is om te beslissen welk deel van uw kelder u wilt isoleren.
U kunt ervoor kiezen om uw hele kelder aan te pakken of besluiten alleen de muren, plafonds of vloeren te isoleren. Je keldermuren hebben het meeste contact met de buitenkant en de fundering. Ze zijn gevoelig voor vocht en tocht. Door de muren te isoleren, kunt u helpen de kou buiten te houden in plaats van uw huis binnen te dringen.
Dit helpt de temperatuur van je huis te stabiliseren. Plafondisolatie in de kelder biedt u een warmtewinst- en warmteverliesbarrière. Het kan uw huis energiezuiniger maken als het goed wordt gedaan, waardoor het warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Het isolatieproces kan echter kostbaar zijn en kan tot andere uitdagingen leiden.
Je moet je onafgewerkte kelder verwarmen. Als u koude vloeren heeft, helpt het isoleren van het kelderplafond het meest. Eenmaal geïsoleerd, helpt het verwarmen van een onafgewerkte kelder uw hele huis op te warmen. Probeer tapijten te plaatsen om te helpen isoleren tegen de koude kelder.
Als de funderingsmuren, platen en grondvloeren droog lijken, maar de ruimte vochtig lijkt, kan dit erop wijzen dat vocht door de fundering wordt afgevoerd en sneller verdampt dan het zich kan ophopen. Dit komt omdat water ook via de wanden en de vloer kan binnendringen door capillaire werking en door waterdampdiffusie. Veel huizen zijn gebouwd met funderingsmuren met gedeeltelijke diepte die een kruipruimte onder het huis creëren. Polyurethaanschuim met gesloten cellen is met succes gebruikt om vochtproblemen voor puinwanden te verminderen en tegelijkertijd een thermische beschermingswaarde te bieden.
In dat geval zullen isolatiematerialen op vezelbasis snel verouderen en na een paar jaar moeten worden vervangen, tenzij u vóór de isolatie investeert in een vochtbarrière. Met andere woorden, de temperatuur van het vuil rond de kelder is waarschijnlijk een constante 55F, maar de toppen van de keldermuren kunnen ijskoud zijn omdat ze zo dicht bij het grondoppervlak liggen. Het toevoegen van voldoende isolatie aan uw kelderplafond om het niveau van energie-efficiëntie te bieden waarnaar u op zoek bent, kan een verdubbeling van het isolatiemateriaal vereisen. Hoewel de isolatie van schuimplaten vrij licht in gewicht is, is het niet logisch om het naar u te laten verzenden vanwege de omvang.
Een goede tip is om een waterdichte barrière onder de vloer boven te gebruiken en om uw muren te isoleren om te voorkomen dat vocht en vocht erin kruipen. Bevestig de vochtbarrière mechanisch aan de muren en alle obstakels waar het niet overheen kan, zoals vloersteunpalen. Daarom zal het focussen op het plafond terwijl je de muur kaal laat niet het niveau van energie-efficiëntieverbeteringen opleveren die je bij het begin van het project in gedachten had. Vaak vereist de oplossing het uitgraven, bevochtigen of waterdicht maken van de kelder, het toevoegen van een drainagesysteem en isolatie van buitenaf.
De chemische samenstelling van dit isolatiemateriaal en de gezondheidsuitdagingen die het met zich meebrengt, maken dit onmogelijk. In de meeste gevallen is de betere oplossing voor het verwarmingsprobleem om wijzigingen aan te brengen in het bestaande HVAC-kanaalsysteem van uw huis om het uit te breiden naar de kelderruimtes. Het isoleren van het kelderplafond onder deze ruimtes houdt de warmte vast, waardoor het niet naar de onverwarmde ruimte erboven kan migreren. Voor isolatie wordt de snelheid waarmee een bepaald soort isolatie de warmteoverdracht weerstaat of vertraagt, de „R-waarde” genoemd.
.